ua en ru

В зоні АТО найбільш складна ситуація залишається на Донецькому напрямку, - АПУ

В зоні АТО найбільш складна ситуація залишається на Донецькому напрямку, - АПУ Фото: Андрій Лисенко

Противник підвів до лінії зіткнення БМП і танки

В зоні антитерористичної операції (АТО) найбільш складною ситуація залишається на Донецькому напрямку. Про це в ході брифінгу заявила речник Адміністрації Президента України з питань АТО Андрій Лисенко, передає кореспондент РБК-Україна.

"На Донецькому напрямку обстановка залишається складною. Противник підвів до лінії зіткнення бронетехніку, зокрема, БМП і танків. Найбільш запеклі обстріли наших позицій з боку ворога велися на північно-західних околицях Горлівки", - заявив Лисенко.

За його словами, в смт. Гольмовський і безпосередньо у Горлівці бойовики тримають артилерію, танки і активно застосовують їх, "що є грубим порушенням мінських домовленостей".

"Також вчора бойові дії велися під Мар'їнкою і південніше - в районі Гранітного і Старогнатовки", - додав спікер АПУ.

"На Мариульпольском напрямку вчора бойові дії велися тільки в селищі Широкине. Бойовики застосовували міномети і 122-мм артилерію. Там же працювали і ворожі снайпери. Бій тривав майже цілий день, проте лінія зіткнення залишається незмінною і втрат серед наших бійців там не допущено. Також вчора поблизу селища Червоне Першотравневого району Донецької області, на захід від Маріуполя, в акваторії Азовського моря стався вибух малого катера українських прикордонників. Причиною інциденту став вибуховий пристрій бойовиків, який принесло морем з боку окупованих територій", - розповів Лисенко.

На Луганському напрямку, за його словами, бойовики проявляли активність в районі м. Щастя і селища Старий Айдар, а також уздовж Бахмутської траси на ділянці між селами Золоте і Трьохізбенка.

"Бойові дії на цих рубежах оборони активізувалися у другій половині дня. Противник вів вогонь зі стрілецької зброї і мінометів. Фактів застосування іншого важкого озброєння там не зафіксовано", - зазначив Лисенко.

"В районі с. Валер'янівка, що під Волновахою, сили АТО збили ворожий безпілотник", - додав Лисенко.

Нагадаємо, в зоні АТО за добу 10 бійців отримали поранення, загиблих немає.