ua en ru

В зоні АТО можуть відкрити нові пункти пропуску

В зоні АТО можуть відкрити нові пункти пропуску Фото: пункт пропуску "Погоди"

Таку можливість опрацьовують прикордонники спільно з штабом АТО

На лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції (АТО) можуть відкрити нові пункти пропуску. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби (ДПС).

"Щоб стабілізувати ситуацію Держприкордонслужба спільно з Донецькою військово-цивільної адміністрацією, Штабом антитерористичної операції і Антитерористичного центру відпрацювали можливість відкриття додаткових контрольних пунктів", - йдеться в повідомленні.

Приводом для можливого відкриття нових пунктів в'їзду-виїзду послужило збільшення пасажиро-транспортного потоку на лінії розмежування в зоні АТО і виникнення черг.

Для прискорення роботи пунктів пропуску Держприкордонслужба вже збільшила кількість особового складу, який заступає на зміну і місць для проведення контролю.

"Головною причиною виникнення черг є припинення бойових дій в регіоні і активізація громадян на перетині лінії розмежування. Зокрема, люди частіше почали їздити на закупівлю товарів і необхідних речей, а також відвідати рідних", - пояснили в Держприкордонслужбі.

Зокрема, зазначається, що станом на 9.00 сьогодні, 10 листопада на КПВВ "Зайцеве" вже чекало оформлення близько 250 транспортних засобів, які прямують на в'їзд з неконтрольованої території, і 300 - на виїзд. На КПВВ "Георгіївка" транспортних засобів удвічі менше: 150 на в'їзд і 80 на виїзд; на КПВВ "Новотроїцьке" - 50 на в'їзд і 20 на виїзд. Крім того, на контрольному пункті "Станично-Луганське" 300 чоловік чекають оформлення з неконтрольованої території. Черги на пункті пропуску "Гнутово" відсутні.

Нагадаємо, нові пункти пропуску можуть з'явиться на Маріупольському та Лисичанському напрямках.