ua en ru

У зоні АТО щодня порушують режим припинення вогню, - Хуг

У зоні АТО щодня порушують режим припинення вогню, - Хуг Фото: автомобілі СММ ОБСЄ на Донбасі (facebook.com/oscesmm)

СММ ОБСЄ і надалі продовжить стежити за ситуацією на Донбасі

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі
щодня спостерігається порушення режиму припинення вогню. Про це на прес-брифінгу повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сторони не змогли повністю виконати свої обіцянки. На щоденній основі спостерігається порушення режиму припинення вогню. Сторони продовжують рити траншеї. Сторони утримують озброєння в тих місцях, де вони не повинні перебувати. Сторони продовжують докдадувати міни, не дивлячись на обіцянки. Сторони продовжують втручатися в нашу роботу. Наші спостерігачі (739 осіб) будуть продовжувати виконувати свій мандат", - сказав Хуг.

За його словами, СММ ОБСЄ і надалі продовжить стежити за ситуацією на Донбасі.

"Цивільне населення продовжує страждати від того, що сторони не виконують свої зобов'язання. Сьогодні я провів багато часу, спілкуючись з мешканцями. Члени наших патрулів також спілкуються з мирними. Зброя сама по собі не стріляє. СММ ОБСЄ давним-давно дала зрозуміти, що в наших звітах міститься все, що нам повідали мирні жителі. Люди у формі повинні прийняти рішення, щоб припинити ці бойові дії. Чи є нормальним, що літні люди повинні блукати в пошуках сигналу, щоб подзвонити?", - додав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що місія ОБСЄ зафіксувала 8 тисяч порушень припинення вогню у зоні АТО.