ua en ru

Місія ОБСЄ зафіксувала 8 тисяч порушень припинення вогню у зоні АТО

Місія ОБСЄ зафіксувала 8 тисяч порушень припинення вогню у зоні АТО Фото: місія ОБСЄ на Донбасі (facebook.com/oscesmm)

Учасники місії також зафіксували сотні мін в районі Широкино

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі всього зафіксовано 8 тисяч порушень припинення вогню. Про це на брифінгу "Оперативна інформація щодо безпеки в Україні та діяльності СММ ОБСЄ" повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає кореспондент РБК-Україна.

"Всього зафіксовано 8 тисяч порушень припинення вогню, а також наявність важких озброєнь і порушення узгоджених ліній. Учасники місії також зафіксували сотні мін в районі Широкино", - сказав Хуг.

Хуг зазначив, що ті, хто порушує угоди, повинні бути притягнуті до відповідальності. А обіцянки припинити вогонь, вивести зброю і забезпечити учасникам місії безпеку - повинні бути виконані.

"9 лютого проти спостерігачів місії СММ ОБСЄ застосовувалась агресія. Озброєні чоловіки із так званої ДНР зробили декілька пострілів поблизу спостерігачів. Минулого разу по трьох наших безпілотних летальних апаратах вівся прицільний вогонь. Це були навмисні дії, щоб завадити спостереженню", - додав він.

Нагадаємо, 2 лютого бойовики обстріляли спостерігачів ОБСЄ біля Ясинуватої.