ua en ru

В зоні АТО за день поранено 3 українських військових, - штаб

В зоні АТО за день поранено 3 українських військових, - штаб Фото: АТО на Донбасі

Бойовики 24 рази обстрілювали сили АТО

В зоні проведення антитерористиної операції (АТО) на Донбасі протягом дня, 4 травня 2017 року, поранено 3 українських військових. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"Російсько-окупаційні війська продовжують провокаційні обстріли позицій Збройних сил України. З початку доби ворог 24 рази відкривав вогонь по опорних пунктах українських захисників. З початку доби троє військовослужбовців Збройних Сил України отримали поранення", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, зазначається, що на Луганському напрямку з артилерійських систем калібру 122-мм та 120-міліметрових мінометів бойовики обстрілювали Попасну, а з протитанкового ракетного комплексу та автоматичних гранатометів - Новозванівку, з великокаліберних кулеметів - Кримське, зі стрілецької зброї - Валуйське.

Також повідомляється, що на Донецькому напрямку з мінометів калібру 120-мм та кулеметів великого калібру бойовики обстрілювали Луганське, а з 82-міліметрових мінометів та протитанкових гранатометів - Зайцеве. Крім того, бойовики обстрілювали Авдіївку та шахту "Бутівка", а з протитанкових гранатометів - Новгородське.

"На Приморському напрямку 82-міліметрові міномети ворог застосовував по позиціях неподалік Гнутового. З мінометів калібру 82-мм, гранатометів різних систем та стрілецької зброї противник вів вогонь по опорних пунктах поблизу Мар’їнки, а з протитанкових гранатометів - по позиціях під Павлополем, Богданівкою та Красногорівкою. Зі стрілецької зброї та кулеметів великих калібрів противник бив по опорних пунктах морських піхотинців в районі Водяного. Зі стрілецької зброї ворог обстрілював захисників Новоселівки Другої", - повідомляють у штабі.

Зведення прес-центру штабу АТО станом на 18.00 4 квітня 2017 року. Російсько-окупаційні війська продовжують провокаційні...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 4 травня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Франція закликала сторони конфлікту на Донбасі до припинення вогню.