ua en ru

Франція закликала сторони конфлікту на Донбасі до припинення вогню

Франція закликала сторони конфлікту на Донбасі до припинення вогню Фото: АТО на Донбасі

Франція стурбована збільшенням кількості порушень режиму тиші на сході України

Франція закликала сторони конфлікту на Донбасі до припинення вогню. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства закордонних справ Франції.

Згідно з повідомленням, Франція стурбована збільшенням в останні дні випадків порушення режиму припинення вогню на сході України, які призвели до загибелі п'яти осіб, в тому числі цивільного, за останні добу.

"Ми закликаємо сторони дотримуватися угоди про припинення вогню і завершити виведення важких озброєнь. Ми повторюємо наш заклик до сторін забезпечити безпеку і свободу пересування Спеціальної місії спостереження ОБСЄ в Україні", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, ситуація на сході України буде стабілізована тільки за рахунок повного виконання мінських угод. Повідомляється, що Франція і Німеччина продовжать добиватися цього в рамках нормандського формату.

Нагадаємо, раніше перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявляла, що міжнародні переговори в нормандському форматі по врегулюванню ситуації на Донбасі фактично поставлені на паузу у зв'язку з виборами у Франції і Німеччині.