ua en ru

В зоні АТО протягом дня поранено одного українського військового, - штаб

В зоні АТО протягом дня поранено одного українського військового, - штаб Фото: АТО на Донбасі

Бойовики 18 разів обстрілювали сили АТО

В зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі протягом дня, 5 квітня 2017 року, поранено одного українського військовослужбовця. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

"Ситуація в районі проведення АТО залишається контрольованою. Незважаючи на досягнуті домовленості тристоронньої групи про режим припинення вогню, російсько-окупаційні підрозділи продовжують збройні провокації проти українських військ. З початку доби ворог здійснив 18 обстрілів позицій ЗС України. Одного українського воїна було поранено", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, на Донецькому напрямку бойовики обстрілювали з мінометів 82 калібру, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї позиції ЗСУ в районі Авдіївки. Крім того, опорні пункти поблизу Водяного бойовики обстрілювали з підствольних гранатометів та стрілецької зброї, а по позиціях в районі Пісків та Зайцевого вели вогонь з великокаліберних кулеметів, в районі Пісків також активно діяв ворожий снайпер.

"Поблизу Маріуполя ворог обстріляв з мінометів 82 калібру, гранатометів та стрілецької зброї захисників Красногорівки. З великокаліберних кулеметів, підствольних гранатометів та стрілецької зброї вів вогонь по опорних пунктах в районі Павлополя та Водяного. Захисників Широкиного обстрілював зі стрілецької зброї. Поблизу Новотроїцького не давав спокою ворожий снайпер", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на Луганському напрямку бойовики обстрілювали українські позиції в районі Сизого зі 120 мм міномету.

Як зазначається, незважаючи на збройні провокації з боку бойовиків, українські військовослужбовці суворо дотримувалися режиму тиші і вогонь у відповідь не відкривали.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні АТО на Донбасі за минулу добу, 4 квітня 2017 року, в результаті бойових дій загиблих українських військовослужбовців немає, 5 військових отримали поранення.