ua en ru

У зоні АТО за день загинув один військовий, троє отримали поранення, - штаб

У зоні АТО за день загинув один військовий, троє отримали поранення, - штаб Фото: у зоні АТО за день загинув один військовий, троє отримали поранення

З початку доби бойовики 15 разів відкривали вогонь по опорним пунктам ЗС України

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі 2 червня 2017 року в результаті бойових дій загинув один український військовий, ще троє отримали поранення. Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО у Facebook.

Зазначено, що з початку доби бойовики 15 разів відкривали вогонь по опорним пунктам ЗС України, неодноразово використовуючи заборонену мінськими угодами зброю.

"Приморський напрямок. На цій ділянці лінії зіткнення ситуація найнапруженіша. Тут зафіксовано найбільше фактів застосування проросійськими НЗФ зброї. Впродовж дня бандити чотири рази відкривали вогонь з 120-мм мінометів по наших позиціях в районі Чермалика. Там же, а також біля Новотроїцького, противник вів вогонь з гранатометів. Північніше, неподалік Мар'їнки, бойовики двічі обстрілювали оборонні укріплення сил АТО з мінометів калібру 82 мм", - йдеться у повідомленні штабу АТО.

Так, близько 17:00 під обстріл потрапили житлові квартали Мар'їнки. Одна з мін калібру 82 мм влучила у житловий будинок на вулиці Прокоф'єва, в результаті чого 20-річна дівчина і 71-річний чоловік отримали осколкові поранення. Постраждалі були госпіталізовані, їхній стан характеризують як задовільний.

На Донецькому напрямку ситуація була відносно стабільною. Проте, у першій половині дня під обстріл потрапили бійці ЗС України, які тримають оборону у районі Зайцевого і Опитного.

На Луганському напрямку противник з гранатометів різних модифікацій, а також стрілецької зброї обстріляв опорні пункти сил АТО поблизу Новозванівки і Кримського.

Зведення прес-центру штабу АТО за день станом на 18.00 годину 2 червня 2017 року Російсько-терористичні бандформування ...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 2 червня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Міністерстві оборони України заявили, що українські військові не проводять наступальних дій, однак командири бригад можуть приймати рішення про переміщення опорних пунктів, зокрема, щоб забезпечити безпеку життя військовослужбовців.