ua en ru

В зоні АТО бойовики підсилюють боєздатність по всіх напрямках, - ІС

В зоні АТО бойовики підсилюють боєздатність по всіх напрямках, - ІС

Проросійські бойовики на Донбасі продовжують посилювати боєздатність своїх формувань. Про це йдеться в повідомленні координатора групи "Інформаційний спротив" Дмитра Тимчука в Facebook.

"Продовжується посилення боєздатності "армій" "ДНР" і "ЛНР". Відзначається прагнення командування російсько-терористичних військ збалансувати чисельність і структуру своїх формувань на тому чи іншому ділянці у відповідності з поставленими завданнями. Удосконалюється система управління військами", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, в районі Красного Луча відмічено появу чергового "навчального центру" для бойовиків, а в районі Горлівка-Єнакієве-Дебальцеве вже сконцентровано близько 6 тис. осіб.

"Характерною особливістю цього угруповання є наявність потужних і далекобійних засобів ураження, які оперують в базовому районі (РСЗВ 9К58 "Смерч", ствольна і самохідна артилерія). У більшості випадків засоби ураження "відведені на позиції, з яких не менш ніж за 60 хв. можуть зайняти свої старі основні вогневі позиції поблизу "переднього краю", - уточнив Тимчук.

За його словами, на ділянці від Красногорівки до північних околиць Горлівки зосереджено до 60 танків, укомплектованих новими типами снарядів та обладнанням, не менше 95 різних бойових броньованих машин. Також в даному районі розгорнута структура матеріально-технічного постачання і система ППО.

"На Маріупольському напрямку спостерігається процес структуризації ударного угруповання російсько-терористичних військ, яка висунула частину сил і засобів безпосередньо до лінії зіткнення з українськими військами. До складу цього угруповання періодично перекидається з території Росії бойова техніка і фахівці з її обслуговування. На "передньому краю" відмічено появу ще однієї "мобільного" бронегрупи (6 танків, 5 ББМ, 2 зенітні установки ЗУ-23-2, за підтримки мінометної батареї)", - зазначив Тимчук.

Крім того, повідомляється, що на Донецькому напрямку на ділянці між Марьїнкою і Красногорівкою на даний момент налічується до 3 тис бойовиків при 27 танках і 36 бойових броньованих машинах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики підсилюють ударні групи в Горлівці і на Маріупольському напрямку.