ua en ru

Зонд Juno відправив першу після виходу на орбіту кольорову фотографію Юпітера

Зонд Juno відправив першу після виходу на орбіту кольорову фотографію Юпітера Фото: запуск зонда Juno

До орбіті планети апарат летів 5 років

Національне управління США з повітроплавання і дослідження космічного простору (NASA) отримало від зонда Juno, який після п'яти років подорожі 4 липня досяг орбіти Юпітера - найбільшої планети сонячної системи - перше зображення. Про це повідомляє прес-служба організації.

Як наголошується, першу фотографію з високою роздільною здатністю очікують вже через пару тижнів, коли апарат підійде до планети ще ближче.


"Перша фотографія була 10 липня на відстані 4,3 млн км від планети на 53,5 день подорожі по орбіті. На кольоровому зображенні, крім Юпітера можна розглянути три з чотирьох його лун - "Іо", "Європу" і "Ганімед", - наголошується в повідомленні.

Фотографія Juno

Фото: кольорова фотографія Юпітера

Також за словами головного наукового співробітника з південно-західного дослідницького інституту в Сан-Антоніо Скотт Болтон, фотографія показує, що фотокамера Juno витримала умови екстремальної радіації без пошкоджень.

Так, NASA вивело міжпланетну станцію Juno на орбіту Юпітера. Це - другий штучний супутник після "Галілео" і дев'ятий апаратом, який досяг Юпітера.

Нагадаємо, раніше NASA вивело зонд Juno на орбіту Юпітера.