ua en ru

Золотовалютні резерви НБУ досягли історичного максимуму і склали 38,192 млрд дол. - В.Литвицький

Золотовалютні резерви НБУ досягли історичного максимуму і склали 38,192 млрд дол. Про цей РБК-Україна заявив керівник групи радників глави НБУ Валерій Литвицький.

"Сьогодні (29 квітня) наші валютні резерви увійшли до нового історичного максимуму - 38,192 млрд дол., таким чином, перевищивши той рівень, який був до сьогоднішнього дня найбільшим в історії руху наших валютних резервів, а саме рівень вересня 2008 г.", - відзначив він.

"Ринок залишається збалансованим. Його стан - в тонусі, він, в основному, врівноважений і відповідає тій комбінації фундаментальних та ситуативних економічних чинників, які спостерігаються з початку місяця. Обсяги операцій рахуються сотнями мільйонів, курс зміцнився, тому є всі підстави з оптимізмом дивитися в майбутнє. Ми маємо позитивне сальдо з початку року. З початку року операції Нацбанку перевищують 1,5 млрд. дол., зокрема більше 1 млрд. дол. - це позитивне сальдо по квітню цього року. Думаю, що цей позитивний сигнал має бути, як завжди, з розумінням сприйнятий ринком і бізнесом", - сказав В.Литвицький.

Нагадаємо, раніше найбільший рівень золотовалютних резервів НБУ було зафіксовано 25 вересня 2008 р.- 38, 159 млрд дол.