ua en ru

Золото дешевшає третій день поспіль і торгується нижче 1350 дол./унція

Золото дешевшає третій день поспіль і торгується нижче 1350 дол./унція. Інтерес до покупок золота ослаб після того, як 28 жовтня його котирування досягли максимального значення за п'ять тижнів, піднявшись до цінової позначки 1361,8 дол./унція. Це був найвищий показник з 20 вересня.

Сьогодні операції з активним ф'ючерсом на золото (грудень) обмежені діапазоном 1338,3-1348,5 дол./унція. Ціна останньої угоди із золотом на даний час складає 1345,2 дол./унція, що на 0,02% нижче ціни закриття попереднього торгового дня, яка за підсумками торгів 29 жовтня 2013р. на Товарній біржі Нью-Йорка COMEX склала 1345,5 дол./унція.

З початку дня унція золота на COMEX подешевшала на 0,3 дол. Негативна динаміка котирувань золота викликана продовженням його технічних продажів, почалися двома днями раніше. За попередні дві сесії (29 і 28 жовтня) офіційна ціна золота знизилася майже на 7 дол./унція (-0,5%).

З початку поточного тижня золото на COMEX дешевшає через невизначеність щодо майбутнього сьогодні рішення керівництва ФРС США, що стосується найближчих перспектив програми монетарного стимулювання американської економіки. Інвестори сумніваються в тому, що керівництво ФРС скоротить обсяги викупу державних боргових. У той же час учасники ринку повністю не виключають того, що певні заходи в цьому напрямку сьогодні можуть бути прийняті, і з цієї причини утримуються від активних операцій з ф'ючерсами на золото.

Сьогодні котирування золота на COMEX опустилася до найнижчої позначки за три торгові дні - до 1338,3 дол./унція. По всій видимості, сьогодні і на найближчі дні цінова динаміка котирувань золота на COMEX буде обмежена рівнем підтримки 1330,0 дол./унція і рівнем опору 1360,0 дол./унція, вважають експерти.