ua en ru

Золотарьов спростував інформацію про обрання Симоненко в президію КПРФ

Інформація про обрання лідера Комуністичної партії України Петра Симоненка в президію КП Росії, поширена депутатом від фракції "Радикальна партія Олега Ляшка" Ігорем Мосийчуком, не відповідає дійсності. Про це повідомив керівник аналітичного Центру "Третій сектор" Андрій Золотарьов.

Політолог звернув увагу на той факт, що на офіційному сайті КПРФ відповідної інформації немає.

"Досить кількох хвилин, щоб зайти на сайт Комуністичної партії Російської Федерації і переконатися, що ніде немає згадок про те, що Симоненко увійшов до керівних органів Комуністичної партії РФ. А те, що він був присутній на з'їзді... Власне, Симоненко - частий гість на з'їздах різних лівих партій, у тому числі і європейських лівих, тим більше, що серед європейських лівих добра половина - партії комуністичної спрямованості", - сказав Золотарьов.

Політолог висловив здивування щодо того, що нардеп Мосійчук вирішив опублікувати на своєму Facebook неперевірену інформацію.

"Мені незрозуміла реакція Мосійчука. Очевидно, у нього настільки гаряче бажання заборонити Компартію, що він навіть не спромігся перевірити інформацію, вистачає її на льоту, причому дезінформуючи, судячи з усього, українську громадськість", - зазначив Золотарьов.

На думку політолога, спроба обдурити українців не увінчається успіхом, оскільки неправда швидко буде виявлена більш компетентними, ніж Мосійчук, людьми.

"Крик душі радикала не буде почутий з причини повної безграмотності і нерозуміння основ того, як працюють партії. В даному випадку Симоненко був гостем на з'їзді Комуністичної партії РФ, і нічого тут поганого немає. Політичні позиції комуністів в Україні не повинні бути тотожні позиціях радикалів - це, власне кажучи, основи демократії. Тобто якщо ми не хочемо отримати суспільство тоталітарного однодумності, треба звикати до того, що можуть бути різні погляди на політику, на рішення важливих для країни питань і не намагатися криміналізувати діяльність своїх політичних опонентів, тим більше коли для цього немає ніяких законних підстав", - підсумував Золотарьов.