ua en ru

Значна частина коаліції не підтримала розширення повноважень Нацради, - "Народний фронт"

Велика частина народних депутатів з деяких фракцій у вівторок, 3 лютого, не проголосувала за законопроект, який захищає інформаційний простір України. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Народного фронту".

У повідомленні наголошується, що ці нардепи, "відмовившись підтримати надзвичайно важливий в умовах російської агресії проти України законопроект, стали на сторону окупанта".

Так, за проект закону "Про внесення змін до деяких Законів України щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення" (№1889) проголосувало 189 народних депутатів.

"Ми стали свідками того, як українським парламентом керують олігархи, які є власниками медіагруп і які не хочуть регулювання медіа з боку держави", - заявила голова комітету з питань свободи слова та інформації, член фракції "Народний фронт" Вікторія Сюмар, коментуючи результати голосування.

"Ми ослаблюємо державу Україна в угоду цим олігархам. І депутати, які не голосували, чудово знають, що вони робили", - підкреслила вона.

Сюмар зазначила, що законопроект розроблявся Нацрадою, яку призначає Президент і парламент. "Від "Народного фронту" там немає жодної людини. Ми виступаємо за інтереси української держави, яка повинна мати можливість захищати свій інформаційний простір", - сказала вона.

З повним списком нардепів, що не голосували за проект закону "Про внесення змін до деяких Законів України щодо посилення застосування санкцій до ліцензіатів за порушення законодавства про телебачення і радіомовлення" можна ознайомитись на офіційному сайті "Народного фронту".