ua en ru

Зміївської ТЕС переведуть на газове вугілля до кінця 2019

Зміївської ТЕС переведуть на газове вугілля до кінця 2019 Фото: всього на станції переобладнують шість енергоблоків

Після реконструкції потужність блоків зросте на 10-15 МВт

Енергогенеруюча компанія ПАТ "Центренерго" планує завершити переобладнання всіх вугільних енергоблоків Зміївської ТЕС зі спалювання антрацитового вугілля на газовий до кінця 2019 року. Про це йдеться в презентаційних матеріалах компанії, якими володіє РБК-Україна.

Лише на станції шість таких енергоблоків. Переобладнання двох з них (2 і 5-го) повинні закінчити до кінця поточного року. П'ятий блок, крім вироблення електроенергії, забезпечує теплом пристанційне селище. Сума інвестицій при перекладі кожного оцінена в п'ять мільйонів доларів.
Крім того в 2017-2018 роках буде проведена модернізація блоку №1 (вартістю 50 млн дол).

Потужність зазначених блоків на даний момент становить 175 МВт, а після реконструкції зросте на 10-15 МВт. Блоки другої черги - чотири по 300 МВт - будуть і далі використовувати вугілля антрацитової групи.

Як наголошується, при реконструкції двох вугільних енергоблоків буде використовуватися обладнання харківського заводу "Котлотурбопром".

Варто відзначити, в 2015 році Зміївська ТЕС неодноразово зупинялася або працювала одним блоком через відсутність палива. Пізніше було налагоджено надходження південноафриканського і російського вугілля, що дало можливість працювати мінімальним складом обладнання.

Додамо, "Центренерго" експлуатує Вуглегірську, Зміївську і Трипільську ТЕС сумарною встановленою потужністю 7550 МВт. Дві станції (Зміївська та Трипільська) працюють на антрацитових вугіллі.