ua en ru

Зінченко в складі "Манчестер Сіті" став чемпіоном Англії

Зінченко в складі "Манчестер Сіті" став чемпіоном Англії

Команда Гвардіоли оформила титул за п'ять турів до закінчення АПЛ

Український півзахисник Олександр Зінченко разом з "Манчестер Сіті" достроково став чемпіоном Англії сезону 2017/18. Про це повідомляє прес-служба клубу.

Напередодні команда Хосепа Гвардіоли в 34 англійської Прем'єр-ліги обіграла "Тоттенхем" з рахунком 3:1. Сьогодні "Манчестер Юнайтед", який йде на другому місці в турнірній таблиці, вдома поступився "Вест Бромвіч" (0:1). Тепер відстань між двома манчестерськими клубами склала 16 очок - їх неможливо відіграти за п'ять турів до закінчення чемпіонату.

Зінченко гарантував собі золоту медаль переможця англійської Прем'єр-ліги, відігравши в чемпіонаті Англії цього сезону понад п'ять матчів.

Опубліковано Manchester City 15 квітня 2018 р.

Українець висловив свої емоції, опублікувавши пост в Instagram: "Ми зробили це".

WE! DID! IT!

A post shared by Oleksandr Zinchenko (@zinchenko_96) on

"Манчестер Сіті" в п'ятий раз в історії виграв вищий дивізіон чемпіонату Англії (1936/37, 1967/68, 2011/12, 2013/14, 2017/18).

Таким чином, Зінченко став лише другим українцем, який завоював трофей АПЛ. До нього в чемпіонаті Англії перемагав екс-захисник "Арсеналу", а нині помічник головного тренера київського "Динамо" Олег Лужний в 2002 році.

Для Хосепа Гвардіоли це перемога в третьому чемпіонаті - раніше він вигравав в Іспанії з "Барселоною" і в Німеччині з "Баварією".