ua en ru

Взимку в разі аварії без тепла може залишитися до 1,5 тис. будинків, - "Київенерго"

Взимку в разі аварії без тепла може залишитися до 1,5 тис. будинків, - "Київенерго" Фото: тепломережі "Київенерго" ("Сегодня")

Технічний стан столичних тепломереж неухильно погіршується

У Києві в ході гідравлічних випробувань цьогоріч виявлено 1347 пошкоджень, тоді як у 2015 - 1370. При цьому спостерігається зростання кількості експлуатаційних пошкоджень тепломереж: у 2016 році їхня кількість досягла 4914 (у 2015 - 4043). Про це сьогодні повідомили у прес-службі ПАТ "Київенерго".

В цілому кількість пошкоджень київських тепломереж при експлуатації і випробуваннях виросла порівняно з минулим роком на 15%, при тому, що протягом доби компанія ліквідує в середньому близько 40 пошкоджень тепломереж.

Проаналізувавши динаміку аварійності основних тепломагістралей системи теплозабезпечення столиці від ТЕЦ і станцій теплопостачання, "Київенерго" констатує збільшення кількості пошкоджень на магістралях, які забезпечують теплом Печерський і Солом'янський райони Києва.

"Взимку, в разі аварії, без тепла можуть залишитися до 1,5 тис. будівель", - йдеться в повідомленні компанії.

Знизити кількість пошкоджень та ризики аварій під час опалювального сезону можна тільки за рахунок повної заміни цих ділянок тепломагістралей. Найбільше в цьому мають потребу магістралі, прокладені під мостом Патона, Повітрофлотським проспектом і вулицею Металістів. Зокрема, тільки під мостом Патона під час гідровипробувань в цьому році було виявлено шість ушкоджень.

В умовах заблокованої господарської діяльності складні ремонти цієї магістралі було виконано за рахунок минулорічних запасів. Однак заплановану повну заміну ділянок на попередньо ізольовані труби по вул. Металістів і на Повітрофлотському пр-ті "Київенерго" не вдалося здійснити через арешт рахунків, як і завершити роботи зі встановлення у столиці 2,5 тис. будинкових лічильників тепла.

Нагадаємо, в червні Державна виконавча служба України примусово списала з рахунків ПАТ "Київенерго" близько 30 млн гривень за позовом "Нафтогазу".