ua en ru

У Зімбабве тисячі людей вийшли на вулиці відзначити падіння режиму Мугабе

У Зімбабве тисячі людей вийшли на вулиці відзначити падіння режиму Мугабе Фото: прапор Зімбабве (flickr.com/marinalourenco)

Деякі з учасників акції тримали плакати з написом "Ні династії Мугабе"

Десятки тисяч зімбабвійців в суботу, 18 листопада, вийшли на вулиці столиці країни Хараре відсвяткувати очікуване падіння президента країни Роберта Мугабе, який обіймав цю посаду протягом останніх 37 років. Про це повідомляє Reuters.

Деякі з учасників акції тримали плакати з написом "Ні династії Мугабе" і піднімали кулаки в повітря знак свободи. Інші обіймали солдатів, які захопили владу, і дякували їм.

Як зазначає агентство, правляча ZANU-PF закликала в п'ятницю Мугабе піти у відставку. Багато хто в країні і за кордоном звинувачує Мугабе в насильство з метою збереження влади.

Нагадаємо, в Зімбабве військові планують, що колишній віце-президент країни Еммерсон Мнангагва сформує перехідний уряд, який буде керувати державою протягом п'яти років. До складу уряду Мнангагви увійдуть представники опозиції. Військові припускають, що загальні вибори в Зімбабве відбудуться через п'ять років.