ua en ru

У Зімбабве розробили резолюцію про імпічмент президента

У Зімбабве розробили резолюцію про імпічмент президента Фото: Роберт Мугабе (kremlin.ru)

У проекті документа Мугабе звинуватили в тому, що він є "джерелом нестабільності"

В Зімбабве підготували резолюцію про імпічмент президента Роберта Мугабе. Відповідний документ опубликовано на сторінці в Twitter правлячої партії "Африканський національний союз Зімбабве - Патріотичний фронт" (ZANU-PF).

Зокрема, в проекті документа партія звинуватила Мугабе в тому, що він є "джерелом нестабільності", порушуючи верховенство права, його також вважають винним у спаді економіки.

"Cерьезно стурбовані тим, що президент став джерелом нестабільності в країні через невибіркове і безперервне звільнення членів його кабінету, в тому числі двох віце-президентів за останні 4 роки за звинуваченням у змові про його вбивство і насильницьке захоплення влади", - йдеться в тексті документа .

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент Зімбабве Роберт Мугабе погодився з умовами своєї відставки і склав відповідний лист. Військові передали Мугабе умови для його відставки, які включають повний імунітет для нього і його дружини, а також гарантії збереження його приватної власності. За даними джерела, лист про відставку президента має бути спочатку направлено спікеру парламенту.