ua en ru

Журі Нобелівської премії обурене мовчанням Боба Ділана

Журі Нобелівської премії обурене мовчанням Боба Ділана Фото: Боб Ділан досі не зв'язався з Нобелівським комітетом

Член журі звинуватив Ділана в зарозумілості і неввічливості

Відсутність реакції лауреата Нобелівської премії з літератури 2016 року Боба Ділана на вручення йому найпрестижнішої в світі нагороди обурило Нобелівський комітет. Про це пише Deutsche Welle.

Як повідомляється, з моменту оголошення Боба Ділана лауреатом Нобелівської премії з літератури, музикант не відповів ні на один дзвінок зі Шведської академії, не дав жодного інтерв'ю на цю тему і навіть видалив зі свого сайту інформацію про отримання премії. Невідомо також, чи прибуде він на урочисте вручення нагород, яке відбудеться 10 грудня в Стокгольмі.

Один з членів журі, письменник Пер Всетберг в ефірі шведського телеканалу SVT дорікнув Ділану в зарозумілості і неввічливості.

"Треба називати речі своїми іменами: так вести себе нечемно і зарозуміло", - заявив Вестберг.

Як повідомляє DW, виступ Пера Вестерберга став першим публічним проявом обурення Нобелівського комітету. До цього єдиною реакцією на мовчання Ділана було оголошення про те, що Шведська академія припиняє спроби зв'язатися з музикантом.

У свою чергу видання Der Spiegel вважає, що мовчання Боба Ділана не можна пояснити нелюбов'ю до публічних заходів або боязню спілкуватися з пресою. За довгі роки своєї кар'єри він був присутній на врученні йому безлічі нагород, серед яких - вища нагорода Сполучених Штатів медаль Свободи, вручена музиканту президентом США Бараком Обамою, кінопремії "Оскар" і "Золотий глобус" і безліч музичних премій "Греммі".

Нагадаємо, американський музикант Боб Ділан став лауреатом Нобелівської премії по літературі з формулюванням "за створення нового поетичного вираження у великій Американській пісенної традиції".