ua en ru

Журжій має відношення до справи Курченка, - Чорновол

Журжій має відношення до справи Курченка, - Чорновол Фото: Тетяна Чорновол

За словами Чорновол, в ДФС "лежить" справа, в якій фігурує Журжій

Народний депутат України Тетяна Чорновол заявила, що нардеп Андрій Журжій має відношення до кримінального провадження стосовно Сергія Курченка. Про це політик повідомила в ефірі "Еспресо.TV".

Зокрема, за її словами, Журжій "боровся" з відстороненим від посади голови Державної фіскальної служби Романом Насіровим не тому, що він розслідував якісь корупційні факти, а тому, що зараз в ДФС "лежить" справа, де фігурує Журжій.

"І справа дужа цікава. Він керував юридичним департаментом Fozzy Group в часи Януковича. Цей Fozzy Group мінімізував податки через підприємство Курченка "Укренергоринок". 80 млн грн не було сплачено до державного бюджету, тому що Fozzy Group скористався мінімізаторськими схемами Курченка. Фірма "Укренергоринок", з якою співпрацював Журжій, керівник юридичного департаменту, це був основний гаманець Курченка", - заявила вона.

Згідно з інформацією Чорновол, Журжій проходить по справі Курченка з 2013 року, оскільки був юристом департаменту Fozzy Group. Йому не висунуто підозру через те, що його захищає депутатський імунітет, зазначила вона.

Нагадаємо, Апеляційний суд міста Києва розгляне скаргу захисту Романа Насірова щодо обраного йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою 13 березня 2017 року.