ua en ru

Інавгурація Трампа: журналістам, які висвітлювали заворушення, висунули звинувачення

Інавгурація Трампа: журналістам, які висвітлювали заворушення, висунули звинувачення Фото: інавгурація Трампа супроводжувалася масовими заворушеннями

Журналістам, заарештованим під час інавгурації Трампа, загрожує 10 років в`язниці

У США висунули звинувачення чотирьом журналістам, заарештованим під час висвітлення заворушень навколо інавгурації президента Дональда Трампа 20 січня, передає The Guardian.

Повідомляється, що документалісту, фотожурналісту, лайф-стримеру і фріланс-репортеру пред'явили найсерйозніші звинувачення у відповідності з законом штату Вашингтон після того, як їх затримали у центрі конфлікту поліції проти демонстрантів під час інавгурації Трампа.

Якщо їх провина буде доведена, кожному з них загрожує 10 років в'язниці і 25 тис. доларів штрафу. Всього під час інавгурації було затримано 6 працівників медіа. На даний момент усі вони звільнені до подальших судових слухань у лютому та березні.

"Ці звинувачення абсолютно недоречні і ми стурбовані тим, який тривожний сигнал вони посилають журналістам, які будуть висвітлювати протести в майбутньому", - заявив Карлос Лаурія, головний програмний координатор Комітету з захисту журналістів. Лаурія закликав владу Вашингтона негайно зняти обвинувачення.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в США проти журналіста з Росії порушили справу за участь у заворушеннях на інавгурації Трампа.