ua en ru

Журналіста Грема Філліпса затримали в Ризі на марш легіонерів СС

Журналіста Грема Філліпса затримали в Ризі на марш легіонерів СС Фото: журналіст Грем Філліпс на марш легіонерів СС в Ризі

Причиною затримання журналіста стало непокору поліції

марші легіонерів СС в Ризі затриманий британський блогер, колишній позаштатний співробітник телеканалу Russia Today Грем Філліпс. Про це пише Delfi.

Журналіст спочатку намагався очолити колону легіонерів і їх прихильників в старій Ризі, проте охорона не дозволила йому це зробити. Пізніше Філліпс постійно звертався до учасників ходи з питаннями, навіщо вони вийшли на марш і чому вони підтримують фашизм. Поліція затримала блогера після багаторазових попереджень.

Начальник ризького регіонального управління Держполіції Латвії Гунтар Маркитанс пояснив, що причиною затримання стало непокору поліції. За словами Маркитанса, Філліпс намагався спровокувати людей. Передбачається, що на нього складуть протокол про адміністративне правопорушення.

Нагадаємо, у вересні 2015 року в Москві (Росія) з опозиційного мітингу прогнали британського журналіста, прихильника бойовиків ДНР/ЛНР і окупації Криму Грема Філліпса.