ua en ru

Журналіст: підприємство Григоришина ЛЕО продовжує заробляти на окупованій території

Журналіст: підприємство Григоришина ЛЕО продовжує заробляти на окупованій території

Підприємство російського олігарха Костянтина Григоришина "Луганське енергетичне об'єднання" (ЛЕО), яке є монополістом з постачання електроенергії в Луганській області, умисно не здійснило перереєстрацію і продовжує збирати гроші як на окупованій території, так і за її межами. Про це у своєму блозі написав журналіст Сергій Іванов.

"Особливий цинізм Григоришина полягає в тому, що його підприємство часто практикує так звані віялові відключення електроенергії в підконтрольних Україні населених пунктах, однак не дозволяє собі нічого подібного в так званій "ЛНР", репресивні органи якої не тільки не чіпають майно Григоришина, але і допомагають ТОВ "ЛЕО", яке перетворилося в стратегічний об'єкт, що ретельно охороняється бойовиками, вибивати гроші за використану електроенергію у фізосіб і підприємств Простіше кажучи, Костянтин Іванович непогано заробляє на війні", - зазначив він.


На думку Іванова, "кришує" підприємство Григоришина хтось з "високопоставлених чиновників" самопроголошеної ЛНР, яке в змозі забезпечити збереження та повноцінне функціонування власності російського олігарха.

"Не так давно мені стало відомо, що у "ЛНР" відправилась працювати людина Григоришина - Вадим Антонюк, який раніше працював на посаді директора з перспективного розвитку та інвестицій ВАТ "Запоріжжяобленерго", на якому Григоришин виступає одним з міноритарних акціонерів. Мені вдалося додзвонитися в "Луганське енергетичне об'єднання" і отримати підтвердження того факту, що Антонюк дійсно там працює. Також я здійснив дзвінок директору ТОВ "Укренергосервіс" (Сєвєродонецьк) Андрію Бутенку, який, по ряду даних, доводиться Антонюку близькою людиною. У бесіді Бутенко чітко засвідчив, що в Луганську Антонюк працює на Григоришина, організовуючи безперебійне надходження грошей на рахунки ", - написав журналіст.

Крім того, за його даними, зовсім недавно в Луганську ще одна "людина Григоришина" - Денис Трифонов, був призначений начальником Східної РЕМ ТОВ "ЛЕО".

Як повідомлялося у ЗМІ, Костянтин Григоришин подав документи на отримання українського громадянства. Народний депутат від "Народного фронту" Андрій Тетерук в зв'язку з цим заявив, що отримання Григоришиним українського паспорта стане "плювком" в обличчя героям АТО, які захищали Україну без українського громадянства, тоді як Григоришин заробляв мільйони на "корупційних оборудках" в Україні.