ua en ru

Журналіст передав єврокомісару результати своїх розслідувань щодо діяльності Рибалки

Журналіст передав єврокомісару результати своїх розслідувань щодо діяльності Рибалки Фото: Олексій Станчевський

Олексій Станчевський створив фільм про нардепа Рибалку

Журналіст Олексій Станчевський заявив про створення фільму, головним персонажем якого став нардеп від Радикальної партії Олега Ляшка, голова парламентського комітету з питань фінансів та банківської діяльності Сергій Рибалка, передають ЗМІ.

Зазначається, що у фільмі наведені факти щодо можливого фінансування акцій з рейдерського захоплення та знищення торговельної мережі АТБ. За словами журналіста, копія фільму вже потрапила до офісу комісара Євросоюзу з питань європейської політики добросусідства та розширення Йоганнеса Гана.

Станчевський переконаний, що побороти українську корупцію без допомоги європейських колег практично неможливо, тому довелося встановлювати власні контакти з Брюсселем.

"Його ми вже розмістили у відкритому доступі в мережі Інтернет (на Youtube), зараз ведемо переговори з низкою телеканалів про ефір на ТБ. Передали фільм і нашим європейським колегам. Пару тижнів тому я особисто їздив до Брюсселю та передав флешку з "Перевертнем з мандатом" до офісу Комісара Євросоюзу з питань європейської політики добросусідства та розширення Йоганнеса Гана. І не лише цю флешку. Єврокомісару Гану я передав і результати нашого попереднього спільного з Дмитром Воронковим та Костянтином Диканем журналістського розслідування, яке ми проводили в грудні-січні, і матеріали якого ще 18 січня передали до Генпрокуратури та СБУ", - заявив він.

Станчевський також заявив, що українські правоохоронці не демонструють належної активності у розслідуванні переданих до ГПУ та СБУ фактів можливої політичної корупції Рибалки. Разом з тим журналіст сподівається, що останні обшуки слідчих ГПУ в офісах компанії S.Group, наближеної до родини нардепа від Радикальної партії, виведуть правоохоронців і на слід можливого фінансування ним рейдерської атаки на АТБ.

"Правоохоронці чомусь не поспішають розслідувати факти політичної корупції від одного з найбагатших депутатів українського парламенту. Хоча, слід віддати належне, Генеральна прокуратура днями провела низку обшуків в офісах компанії S.Group, яку пов’язують з родиною Сергія Рибалки. ГПУ підозрює S.Group у несплаті податків на величезні суми, а також у крадіжках бюджетних грошей на сотні мільйонів гривень. Про це навіть нещодавно був розлогий сюжет в "Подробностях" на телеканалі "Інтер". Тепер мені особисто стає зрозуміло, звідки у поважного Сергія Рибалки такі гроші на силові акції проти мережі АТБ, ціною в понад 100 000 доларів за одну акцію", - розповів Станчевський.