ua en ru

Журналіст Парфьонов дорікнув владі Росії в тотальному контролі над федеральними телеканалами

Відомий російський тележурналіст Леонід Парфьонов під час засідання Ради при Президенті Росії з прав людини в присутності Володимира Путіна дорікнув владі в тотальному контролі над федеральними телеканалами. На думку Парфьонова, відсутність моральності на телебаченні спровокувала влада, що занадто жорстко опікає канали.

"Всі знають, що сперечатися про дітей Крістіни Орбакайте в ефірі можна, а про суспільно-політичні теми - не можна. ТБ провладне, і неголосуючі люди їм не враховуються як аудиторія. Останні 10 років справжня суспільно-політична проблематика не може повернутися в ефір. Вища влада - як дорогий небіжчик: або нічого, або тільки хороше", - заявив журналіст.

З ним погодився його колега Микола Сванідзе, який заявив про цензуру на телебаченні: "Ви пропонуєте громадські ради при ТБ. Критерії відбору в такі поради незрозумілі. Вийде ще одне формальне тіло. Скінчитися не моральною, а політичною цензурою, якій у нас і так достатньо. Більш ніж достатньо".

Президент Росії Володимир Путін порахував тезу про аморальність телебачення через тиск держави спірною: "Навряд чи насильство на екранах - причина тотального держконтролю. Ніхто ніякої "полунички" і жорстокості не нав'язує. Це чиста ініціатива творчих колективів цих каналів для підтримки рейтингу. Що стосується держвпливу, то його на держканалах не може не бути".

Читайте також: У Росії прийняли скандальний закон про заборонені сайти