ua en ru

Журналіст: екс-нардеп Марков з Італії вилетів до Росії

Журналіст: екс-нардеп Марков з Італії вилетів до Росії Фото: Ігор Марков

Він не став чекати рішення щодо апеляції

Одіозний екс-нардеп Ігор Марков після оголошення рішення суду в Генуї, який відмовив видати політика Україні, першим рейсом вилетів до Москви. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Інформація про втечу Маркова з'явилася в італійській місцевій газеті. Автор новини розповідає, що про відліт політика в Росію почув від самого обвинуваченого.

"Знаю, що коли йому знімали браслет, він заявив, що поїде першим рейсом. Ясна річ, у Росію. Він це сказав у присутності своєї матері, карабінерів, про це чули всі присутні", - каже журналіст Маттео Індіче.

Адвокат Маркова теж поїхав із Генуї і майже добу не відповідав навіть на дзвінки. Енріко Скопезі вийшов на зв'язок, коли його підзахисний уже давно покинув повітряний простір Італії.

"Марков вилетів через Мілан. Немає ніяких перешкод на контролі. Взяв літак на Москву. Його мати ще тут, вона летить завтра", - сказав адвокат.

Маркова затримали в Сан-Ремо у серпні 2015 року. Він входить до так званого "Комітету порятунку", створеного колишнім прем'єром Миколою Азаровим у Москві. Українська прокуратура наполягала на екстрадиції Маркова і приписує йому організацію та вчинення побиття учасників пікету в Одесі в 2007 році.

Останні місяці колишній український нардеп провів у Генуї, в готелі під домашнім арештом, і в Москву втік, не дочекавшись рішення щодо апеляції. Італійський обвинувач у цій справі, прокурор Енріко Дзукка, не приховує свого роздратування.

"Маркова звільнили, тому він і полетів. Зараз я буду вивчати судове рішення, будемо подавати касацію. Загалом рішення суду було технічним", - пояснив він.

Прокуратура готує касаційну скаргу, згідно з законом, має на це 15 днів. Втім, як зізнаються представники обох сторін, майбутнє рішення навряд чи вплине на долю Маркова. Якщо, звичайно, він не надумає повертатися в Італію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що суд Італії відмовив Україні в екстрадиції екс-нардепа Ігоря Маркова.