ua en ru

У Житомирській області жінку госпіталізували з підозрою на сибірську виразку

У Житомирській області жінку госпіталізували з підозрою на сибірську виразку Ілюстративне фото (УНІАН)

Для проведення розслідування випадку захворювання сформовано бригаду медиків

У Житомирській області вчора, 4 жовтня 2018 року, мешканку с. Білка госпіталізували з підозрою на сибірську виразку. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Як зазначається, вчора 35-річну жінку доставили до інфекційного відділення Коростенської ЦРЛ з підозрою на сибірську виразку (шкірна форма). Повідомляється, що жінка захворіла 1 жовтня, а звернулася до медиків 4 жовтня.

Наразі для проведення розслідування випадку захворювання сформовано бригаду медиків та розпочато роботу в осередку захворювання.

"З метою встановлення діагнозу під час розслідування було відібрано біоматеріал від хворої, проби з об’єктів довкілля (грунт, вода) для проведення лабораторних досліджень. Наразі дослідження тривають", - йдеться у повідомленні.

Сибірська виразка - особливо небезпечна інфекційна хвороба. Характеризується інтоксикацією, розвитком серозно-геморагічного запалення шкіри, лімфатичних вузлів і внутрішніх органів; протікає в шкірній або септичній формі.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що 2 жовтня в Саратському районі Одеської області було госпіталізовано п'ять осіб з попереднім діагнозом "сибірська виразка".

Додамо, за даними МОЗ, в Україні не закуповуються наразі вакцини проти сибірської виразки за державний кошт.