ua en ru

В Одеській області 5 людей госпіталізовані з підозрою на сибірську виразку

В Одеській області 5 людей госпіталізовані з підозрою на сибірську виразку Ілюстративне фото (Уніан)

Зараз в районі проходить екстрене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

В Саратському районі Одеської області було госпіталізовано п'ять осіб з попереднім діагнозом "сибірська виразка". Про це повідомляє РБК-Україна посилаючись на видання "Думская".

Як повідомляється, зараз в районі проходить екстрене засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

Додамо, сибірська виразка - гостре інфекційне захворювання, властиве тваринам, однак здатне вражати і людей. У людей захворювання протікає з ураженням шкіри, утворенням специфічного карбункула, підвищенням температури і загальною інтоксикацією організму. Спори інфекції можуть зберігатися в землі до 100 років. Тваринам передаються через траву, якою вони харчуються.

Зазначимо, раніше РБК-Україна повідомляло, що в 2016 році випадок сибірської виразки був зареєстрований в Харківській області. При проведенні епідрозслідування встановлено коло осіб, які мали контакт з хворою твариною, вживали в їжу м'ясо і сало хворого тваринного.

Також додамо, в Україні станом на 16 липня 2018 року зареєстровано 58 випадків ботулізму, внаслідок яких захворіло 65 людей, 5 із них померло.