ua en ru

У Житомирській області на хабарі затримали голову сільради

У Житомирській області на хабарі затримали голову сільради Фото: хабар (РБК-Україна)

Сільський голова вимагав хабар неперешкоджання підприємницькій діяльності, пов’язаній із виготовленням цегли

Слідчі прокуратури Житомирської області спільно із Службою безпеки України затримали голову сільської ради на хабарі у розмірі 8 тисяч гривень. Про це повідомляє прес-служба обласної прокуратури.

Так, 31 липня 2017 року слідчим відділом прокуратури Житомирської області спільно із спецпідрозділом "К" регіонального Управління СБУ затримано голову однієї із сільських рад Ружинського району під час одержання ним 8 тисяч гривень хабара. Сільський голова вимагав та одержав від заступника директора місцевого товариства з обмеженою відповідальністю таку суму коштів за не перешкоджання підприємницькій діяльності, пов’язаній із виготовленням цегли.

Посадовця затримали у службовому кабінеті органу місцевого самоврядування.

altaltalt

Фото: на хабарі затримали голову сільради

На даний час у кримінальному провадженні за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 (одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України триває досудове розслідування, яке проводиться слідчим відділом прокуратури Житомирської області.

Неправомірну вигоду вилучено, вирішується питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від посади.

Нагадаємо, раніше у Львівській області затримали голову сільської ради на хабарі в розмірі 33 тисячі гривень.