ua en ru

У Львівській області голову сільради затримали на хабарі у 33 тисячі гривень

У Львівській області голову сільради затримали на хабарі у 33 тисячі гривень Фото: гроші (РБК-Україна)

Чиновник вимагав гроші за сприяння у наданні в оренду земельної ділянки

У Львівській області затримали голову сільської ради на хабарі у розмірі 33 тисячі гривень. Про це повідомляє Департамент захисту економіки Нацполиции України Facebook.

"Гроші посадовець вимагав за сприяння у прийнятті рішення сесією сільської ради про надання в оренду земельної ділянки для ведення садівництва. 30 тисяч гривень повинні були перерахувати на банківський рахунок, вказаний головою сільради", - йдеться в повідомленні.

Зазначено, що за домовленістю, частина грошей повинні були перерахувати на банківську картку, а 3 тисячі гривень голова сільради отримав готівкою. Чиновника затримали у його службовому кабінеті. Гроші та речові докази вилучили з місця подій.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст.368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

Львівщина. Затримали голову сільради на хабарі у 33 тисячі гривень. Гроші посадовець вимагав за сприяння у прийнятті...

Опубліковано Департамент захисту Національної економіки поліції України 21 липня 2017 р.

Нагадаємо, вчора в Одесі інспектор одного з відділів Управління патрульної поліції вимагав та отримав від громадянина 200 доларів за зняття з розшуку його автомобіля.