ua en ru

У Житомирській області зводять тимчасові переправи та ремонтують пошкоджені будинки, - ОП

У Житомирській області зводять тимчасові переправи та ремонтують пошкоджені будинки, - ОП Фото: у Житомирській області зводять тимчасові переправи та ремонтують пошкоджені будинки (facebook com)

У містах та селах Житомирської області усувають руйнування, завдані російськими окупантами. На це з державного бюджету виділено 100 млн грн.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заступника керівника Офісу президента Кирила Тимошенка у Facebook.

"В Овручі встановлюють віконні блоки у житлових будинках. Відновлюють пошкоджені дахи та покрівлі домів в смт Черняхів та селі Раківщина. В селі Базар проводиться огляд пошкоджень для визначення обсягів робіт з відновлення", - написав він.

Також, за словами Тимошенка, на півночі області створено тимчасові переправи через річку Ірша у Малині та через річку Грезля між селами Народицької громади. Цими переправами доставлятимуть продукти, ліки та гуманітарну допомогу до звільнених від окупантів населених пунктів.

Тим часом спеціалісти займаються розмінуванням села Новопіль та населених пунктів Народицької територіальної громади Коростенського району, додає заступник керівника ОП.

Нагадаємо, раніше міністр інфраструктури України Олександр Кубраков писав про відновлення Житомирської траси, котра є однією з основних транспортних артерій країни.

За інформацією міністра, на сьогодні вже облаштовано переправу через річку Ірпінь, а з наступного тижня планується відкрити тимчасовий проїзд для відновлення руху транспорту.