ua en ru

У Житомирській області військова прокуратура виявила порушення на базі боєприпасів

У Житомирській області військова прокуратура виявила порушення на базі боєприпасів Фото: військова прокуратура (УНІАН)

У частині допускається вільне пересування сторонніх осіб по 50-ти метровій забороненій зоні

У Житомирській області співробітники військової прокуратури виявили низку порушень на території бази боєприпасів. Про це повідомила прес-служба військової прокуратури Центрального регіону.

Зокрема мова йде про порушення правил пожежної безпеки - прилегла до периметру територія захаращена поваленими деревами та хмизом. Також допускається вільне пересування сторонніх осіб по 50-ти метровій забороненій зоні.

У прокуратурі зазначили, що командування військової частини А1979 не здійснювало перевірку технічного стану об’єктів і не забезпечено належний стан огорожі периметру військової частини.

"Як наслідок, на території безпосереднього зберігання боєприпасів, доступ до якої суворо заборонений, безперешкодно гуляють дикі звірі. Більш того, безпосередньо командир цієї військової частини систематично допускав порушення пропускного режиму, надаючи дозвіл стороннім особам випасати худобу на земельній ділянці в межах технічної території бази зберігання артилерійських боєприпасів", - підкреслили в прокуратурі.

Правоохоронці склали стосовно командира військової частини протокол про адміністративне правопорушення за ст. 172-14 (перевищення військовою службовою особою влади чи службових повноважень) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

У Житомирській області військова прокуратура виявила порушення на базі боєприпасівУ Житомирській області військова прокуратура виявила порушення на базі боєприпасівУ Житомирській області військова прокуратура виявила порушення на базі боєприпасів

Фото: порушення на території частини (vppnr.gp.gov.ua)

Нагадаємо, 27 вересня 2017 року військова прокуратура Центрального регіону України відкрила кримінальну справу за фактом вчинення диверсії на території військової частини в Калинівці Вінницької області.