ua en ru

У Житомирській області споживачі газу без субсидії наростили борги до 80 млн гривень

У Житомирській області споживачі газу без субсидії наростили борги до 80 млн гривень У Житомирській області споживачі газу без субсидії наростили борги до 80 млн гривень

Борги споживачів газу, які не оформили субсидію, в Житомирській області складають майже 60% від загальної заборгованості за газ. Про це повідомляє прес-служба компанії "Житомиргаз збут".

Основий приріст заборгованості спостерігається серед тих споживачів газу, які не оформили субсидії. При цьому, станом на 1 листопада, 45% клієнтів компанії користуються субсидією. Ті з них, хто оплачує розрахований органами соцзахисту обов'язковий платіж, не мають боргів навіть за минулий опалювальний період, заявили в прес-службі.

«Всім боржникам, які не оформили субсидії і не платять за газ, компанія буде змушена припинити газопостачання. Виходом з цієї ситуації може бути допомога держави, тобто субсидія», – говорить директор компанії В'ячеслав Тарасов.

Якщо споживач не платить за газ, то відповідно до Правил надання населенню послуг з газопостачання, затверджених НКРЕКП, газопостачальне підприємство не має права продовжувати газопостачання, відзначили в компанії.

Оформити субсидію може кожна родина, якщо її комунальні витрати перевищують у середньому 15% щомісячного сукупного доходу, нагадали в прес-службі.

Також газова компанія зазначила, що, якщо яка-небудь інформація про процедуру оформлення малозрозуміла, детальні роз'яснення нададуть фахівці гарячої лінії Кабінету міністрів за номером 15-45.