ua en ru

У Житомирській області поліція ліквідувала цех по обробці бурштину

У Житомирській області поліція ліквідувала цех по обробці бурштину Фото: бурштин (npu.gov.ua)

Поліцейські вилучили 10 кілограмів як обробленого каміння, так і необробленого бурштину-сирцю. А також 5 станків для його обробки

Оперативники обласного управління захисту економіки Нацполіції вилучили у Житомирській області 10 кілограмів обробленого сонячного каміння та спеціальне обладнання. Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України.

"Поліцейські вилучили 10 кілограмів як обробленого каміння, так і необробленого бурштину-сирцю. А також 5 станків для його обробки… Вартість одного кілограму продукції на "чорному" ринку коливається від 1,5 до 3-х тисяч доларів", - йдеться у повідомленні.

У Житомирській області поліція ліквідувала цех по обробці бурштинуУ Житомирській області поліція ліквідувала цех по обробці бурштинуУ Житомирській області поліція ліквідувала цех по обробці бурштинуУ Житомирській області поліція ліквідувала цех по обробці бурштинуУ Житомирській області поліція ліквідувала цех по обробці бурштину

Правоохоронці з’ясували, що цех знаходиться в одному із сіл Житомирського району. Приміщення орендував один із місцевих підприємців. За даними поліцейських готову бурштинову продукцію реалізовували за межі України.

Наразі встановлюються особи, які причетні до протиправної діяльності.

Нагадаємо, 22 вересня 2017 року у пункті пропуску "Бориспіль" митники затримали партію бурштину в 12 кг, яку намагалися незаконно вивезти в Китай.