ua en ru

У Житомирській області поліцейські затримали скупників бурштину

У Житомирській області поліцейські затримали скупників бурштину Фото: вилучений бурштин (прес-служба НПУ)

Вилучено пакети з камінням на загальну суму близько 10 тисяч гривень

В Олевську Житомирської області поліцейські Управління захисту економіки Національної поліції в області затримали у лісовому масиві на околиці райцентру двох чоловіків, які займалися скуповуванням каміння бурштину. Про це повідомляє прес-служба обласної поліції.

Зазначено, що підозріле скупчення людей у лісовому масиві поліцейські рейдової групи помітили близько 22:00 28 жовтня 2017 року.

"Поспостерігавши певний час за чоловіками, які зосередились довкола дерев’яного столу, облаштованого на галявині, оперативники упевнились, що відбувається скуповування бурштину. Відтак на місці події було затримано двох чоловіків, які й проводили незаконні закупки", - йдеться в повідомленні.

Як згодом з’ясували працівники слідчо-оперативної групи Олевського відділення поліції, обоє є жителями Миколаївської області, 31 та 34 років.

Також на місці події вилучено пакети з камінням на загальну суму близько 10 тисяч гривень, електронні ваги та інші речі, що можуть бути доказами протиправної діяльності, доповіли у відомстві.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ст. 198 КК (придбання, отримання, зберігання чи збут майна, одержаного злочинним шляхом).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Рівненській області поліцейські вилучили більше 9 кг бурштину протягом доби.