ua en ru

У Житомирській області прикордонники перекрили канал незаконної міграції до Скандинавії

У Житомирській області прикордонники перекрили канал незаконної міграції до Скандинавії Фото: слідство ведуть ДПС і Нацполіція (прес-центр Держприкордонслужби)

ДПС затримала не лише трьох вихідців зі Шрі-Ланки, але й двох місцевих організаторів нелегального бізнесу

Прикордонники Житомирського загону 12 січня вночі у ході проведення оперативних заходів затримали двох учасників злочинного угруповання, яке організувало міжнародний транзитний канал переправлення незаконних мігрантів через Україну, Білорусь і Прибалтику до Скандинавії. Про це повідомили у прес-центрі Державної прикордонної служби України (ДПС).

При цьому співробітники ДПС також затримали трьох вихідців зі Шрі-Ланки.

Як наголошується, у двох гостей з Азії були паспортні документи, а у третього - посвідка на проживання в Україні. Разом з організаторами нелегального каналу вони рухалися на автомобілі в бік українсько-білоруського кордону.

"Двоє жителів Новоград-Волинського району Житомирської області, на відміну від пасажирів, при собі не мали жодних документів, що засвідчують особу, а також на транспортний засіб, яким керували", - йдеться в повідомленні.

За матеріалами затримання розпочато кримінальне провадження. Співробітники Держприкордонслужби спільно з Національною поліцією проводять слідчі (розшукові) дії з викриття та затримання всього складу злочинного угруповання.

Нагадаємо, в листопаді закарпатські прикордонники затримали 10 нелегалів зі Шрі-Ланки і одного з Ірану.