ua en ru

У Житомирській області вилучили незаконно видобутий бурштин на 5 млн гривень

У Житомирській області вилучили незаконно видобутий бурштин на 5 млн гривень Фото: Служба безпеки України (oda.zt.gov.ua)

Зловмисники готували оброблений бурштин для продажу в країни Близького Сходу

Служба безпеки України в Житомирській області вилучила незаконно видобутий бурштин на 5 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні прес-центру СБУ в Facebook.

Повідомляється, що співробітники СБУ і поліції викрили групу, яка займалася скупкою та обробкою незаконно видобутого бурштину для подальшого перепродажу в країни Близького Сходу.

"Четверо жителів Коростенського та Лугинського районів скуповували бурштин-сирець у нелегальних копачів у Житомирській та Рівненській областях. Ограновування "сонячного каменю" проходило в гаражі одного із зловмисників, де вони облаштували підпільний цех", - йдеться в повідомленні.

У ході обшуків правоохоронці вилучили майже 100 кг необробленого бурштину-сирцю великої фракції, близько 7 кг обробленого бурштину та спеціальне обладнання: чотири верстати для обробки каменю, пристрої прийому-скупки бурштину, а також чорнові записи. За попередніми висновками експертів, орієнтовна вартість вилученого бурштину становить 5 млн гривень.

На Житомирщині #СБУ вилучила незаконно видобутого бурштину на пʼять мільйонів гривень Групу «цеховиків», які займалися скупкою і обробкою незаконно видобутого бурштину для подальшого його перепродажу і переправлення до Близького Сходу, викрили на Житомирщині співробітники Служби безпеки України спільно з поліцією під процесуальним керівництвом прокуратури. Ділки – четверо мешканців Коростенського і Лугинського районів – скуповували бурштин-сирець у нелегальних копачів на Житомирщині та Рівненщині. Огранка «сонячного каменю» відбувалася у гаражі одного із зловмисників, де вони облаштували підпільний цех. Під час 10-ти санкціонованих обшуків у скупників та учасників «бурштинового» бізнесу правоохоронці вилучили майже 100 кг необробленого бурштину-сирцю великої фракції, близько 7 кг обробленого бурштину, спеціальне обладнання: чотири станки для огранки каменю, пристрої прийому-скупки бурштину, а також чорнові записи ділків. За попередніми висновками експертів, орієнтовна вартість вилученого «сонячного каменю» становить п’ять мільйонів гривень за цінами «чорного ринку». Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 15 та ч. 2 ст. 240 Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Опубліковано Служба безпеки України 17 серпня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ вилучила незаконно видобутий бурштин на мільйон гривень на Волині. У ході обшуків у приватних та складських приміщеннях правоохоронці вилучили майже 40 кг бурштину.