ua en ru

Житомирський лікеро-горілчаний завод буде приватизований, - Пашинський

Житомирський лікеро-горілчаний завод буде виведений з підпорядкування Державного управління справами (ДУС).

Житомирський лікеро-горілчаний завод буде виведений з підпорядкування Державного управління справами (ДУС) і приватизований. Про це сьогодні на брифінгу заявив виконуючий обов'язки глави Адміністрації Президента України Сергій Пашинський, передає прес-служба в.о. глави держави.

"На сьогоднішній день ми готуємо указ про приватизацію тих підприємств, які не мають відношення до функціонування інституції Президента України. І я думаю, що до кінця тижня він буде вже опублікований", - сказав він.

Пашинський підкреслив, що таким чином буде ліквідовано корупційні схеми, які раніше діяли та дозволяли деяким підприємствам отримувати приховані прибутки.

Як приклад втілення корупційних схем, в.о. глави АПУ назвав діяльність Житомирського лікеро-горілчаного заводу, який підпорядковується ДУС.

"Ні минулому Президенту, ні майбутньому Президенту, ні нинішньому виконуючому обов'язки пити горілку виробництва Житомирського лікеро-горілчаного заводу явно не треба. Це підприємство не має відношення (до забезпечення роботи Президента). Та корупція, яка процвітала останні роки на цьому підприємстві, буде знищена", - сказав він.

Коментуючи дії влади щодо цього підприємства, Пашинський зазначив, що нині основне завдання - провести перевірку його діяльності відповідними органами для подальшої процедури виведення заводу із державної власності. Однак, за його слвоами, чинне керівництво заводу "не дає можливості державі Україна просто виконувати своє завдання та не допускає представників КРУ для перевірки", прикриваючись захистом інтересів трудового колективу.

"Невідомі особи сьогодні не допустили КРУ. Порушена кримінальна справа по підробленим акцизним маркам, по так званій лівій горілці", - зазначив він.