ua en ru

Житомирська кондфабрика: Петренко "зливає" своїх підлеглих, які допомагали Пашинському в організації захоплення фабрики

Міністр юстиції Павло Петренко "зливає" прокуратурі своїх підлеглих, разом з якими організував спробу рейдерського захоплення кондитерської фабрики "ЖЛ" для Сергія Пашинського та Тетяни Чорновол. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Житомирської кондитерської фабрики (ЖКФ).

"Із власних джерел у Мін'юсті керівництво Житомирської кондитерської фабрики дізналося інформацію щодо заяви Павла Петренка до ГПУ про вчинення кримінальних правопорушень його підлеглими, які причетні до незаконного видалення з Держреєстру Житомирської кондитерської фабрики. Йдеться про начальника управління юстиції в Житомирській області Олега Горая та його підлеглого Лоханчука. Відповідне повідомлення Міністерства юстиції до ГПУ є в розпорядженні Інтерфаксу", - йдеться в повідомленні.

Так, у відомстві визнали, що службова особа Житомирського міського управління юстиції (а саме В'ячеслав Лоханчук) видалила з Держреєстру підприємців ТДВ "ЖЛ" на основі рішення Тернопільського адмінсуду від 23 листопада, яке ще навіть не вступило в законну силу, зазначає прес-служба фабрики.

"Проведена службова перевірка виявила, що Головне територіальне управління юстиції в Житомирській області, яким керує Олег Горай, вчинило реєстраційні дії щодо скасування запису про держреєстрацію ТДВ "ЖЛ" без наявності законних на те підстав", - йдеться в повідомленні.

Окрім того, за даними фабрики, "є ознаки того, що житомирське управління юстиції навмисно приховало вказані факти від Мін'юсту, що "підриває імідж Міністерства юстиції України".

"Повідомлення про кримінальні правопорушення зобов'язані прийняти та зареєструвати слідчий, прокурор або інша уповноважена службова особа", - зазначає прес-служба з посиланням на повідомлення. Вимагається розпочати досудове розслідування. У разі виявлення наявності складу злочину, Мін'юст просить притягнути встановлених осіб до кримінальної відповідальності.

"Зазначимо, що за зловживання службовим становищем "під слідство" може потрапити і голова департаменту реєстраційної служби Міністерства юстиції Сергій Бенедисюк, який є безпосереднім керівником Горая. Саме Бенедисюк знав про ряд вчинених правопорушень навколо фабрики, адже за законом, підприємства зі статутним капіталом більше 1 млн. грн. виключаються з реєстру лише за згодою Міністерства Юстиції. Крім того, керівництво фабрики "ЖЛ" напряму звинувачує і самого міністра Петренка в участі у рейдерській атаці на підприємство за замовленням нардепа Пашинського. Міністру не вірять, що він "нічого не знав" про цей конфлікт", - заявили в прес-службі фабрики.

Крім того, повідомляється, що раніше власник житомирської кондитерської фабрики відкрито звинуватив депутата від "Народного Фронту" Сергія Пашинського у рейдерських атаках на його підприємство, "яке за, словами Бойка, незаконно виключили з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб".