ua en ru

"Житомиргаз": заборгованість ТКЕ за доставку складає майже 38,4 млн гривень

"Житомиргаз": заборгованість ТКЕ за доставку складає майже 38,4 млн гривень Газова труба (kmu.gov.ua)

ТКЕ Житомирської області заборгували "Житомиргазу" 38,4 млн гривень. Для тисяч домогосподарств Житомира та області це високий ризик не отримати тепло вчасно.

Про це повідомляє прес-служба АТ "Житомиргаз".

Станом на початок жовтня за розподіл газу боргують 5 з 22 виробників тепла. Це підприємства, які мають забезпечувати взимку теплом непобутових споживачів, серед яких є школи, дитсадки та інші установи.

"На початок жовтня заборгованість ТКЕ Житомирської області за послуги розподілу виглядає наступним чином: Житомиртеплокомуненерго – 25,4 млн гривень, КП Теплоенерго Бердичів – 5,7 млн гривень, КП Теплозабезпечення Коростень – 5,3 млн гривень, Малин Енергоінвест ТОВ – 829 тисяч гривень, Новогуйвинське ВЖРЕКП – 364 тисяч гривень, Озерне КП Новогуйвинської с/р – 882 тисяч гривень", - йдеться у повідомленні.

У "Житомиргазі" наголосили, що тариф на послугу розподілу газу компанія передусім спрямовує на утримання та модернізацію газових мереж у належному стані, функціонування аварійно-диспетчерських і експлуатаційних служб, а також служб, які щоденно контролюють роботу газорозподільчої системи по всій території Житомирської області.

"Окрім того, що незадовільний стан розрахунків може значно вплинути на підготовку газового господарства Житомирщини до осінньо-зимового періоду та забезпечення безперебійної доставки газу до всіх споживачів регіону. Відповідно до законодавства, АТ "Житомиргаз" не має права здійснювати розподіл газу теплопостачальним підприємствам, які мають заборгованість за попередні періоди", - йдеться у повідомленні.