ua en ru

"Житомиргаз" планує інвестувати в газові мережі області більше 43 млн гривень

"Житомиргаз" планує інвестувати в газові мережі області більше 43 млн гривень Газовий вентиль (УНІАН)

АТ "Житомиргаз" планує модернізувати систему газопостачання області у 2021 році, інвестувавши 43,2 млн гривень. Така сума закладена в інвестиційну програму підприємства. Левова частка коштів буде витрачена на реконструкцію газових мереж та споруд на них, заміну побутових газових лічильників.

Про це повідомляє прес-служба "Житомиргазу".

"Цього року значні зусилля компанії будуть спрямовані на реконструкцію газопроводів, газорегулюючого обладнання ГРП, ШРП, установок катодного захисту. Саме ці елементи системи газопостачання регіону потребують капітального ремонту. Від їх справності та коректної роботи залежить безпечність і безперебійність газопостачання 363760 споживачів природного газу, що потребує значних фінансових вливань", - говорится в сообщении.

За словами прес-служби, впродовж останніх двох років фахівці АТ "Житомиргаз" модернізували більше 2,58 км державних газорозподільних мереж. Компанія за рахунок коштів інвестиційної програми здійснила реконструкцію та заміну обладнання 44 газорозподільних та шафових газорегуляторних пунктів на суму 7,2 млн гривень.

"Заміна устаткування дозволила зменшити витрати на обслуговування ГРП та підвищити надійність роботи, адже морально застарілі газові споруди потребують частих перевірок та постійної заміни комплектуючих",- зазначив технічний директор Сергій Колесник.

У прес-службі також зазначили, що на капітальні ремонти вже існуючих об`єктів електрохімічного захисту було витрачено 3,8 млн гривень. Сучасні станції споживають на 50% менше електроенергії і продовжують термін служби газогонів.

"Отримані зі сплати тарифів кошти є основним джерелом обслуговування газових мереж, встановлення безкоштовних лічильників, оплати праці фахівців підприємства та інших господарських витрат", - йдеться у повідомленні.