ua en ru

"Житомиргаз": новий тариф на доставку газу є збитковим

"Житомиргаз": новий тариф на доставку газу є збитковим Ілюстративне фото (УНІАН)

Новий тариф покриває тільки близько 80% собівартості послуги з доставки газу

24 грудня 2019 року НКРЕКП прийняло рішення про перегляд тарифу на розподіл для АТ "Житомиргаз". Разом з тим, новий тариф залишається збитковим для оператора ГРМ. Про це повідомляє прес-служба газової компанії.

"НКРЕКП вперше за останніх п’ять років зрушила питання необґрунтованих тарифів ГРМ з мертвої точки. Адже через заморожені з 2015 року тарифи АТ "Житомиргаз" потерпає від збитків. Тільки у 2019 році ця сума сягнула 325 млн гривень", - йдеться у повідомленні.

За словами прес-служби, кошти, які отримує компанія в першу чергу йдуть на виплату заробітних плат працівникам компанії, закупівлю та встановлення індивідуальних приладів обліку, ремонт елементів системи газопостачання області та виконання інвестиційної програми.

У прес-службі також зазначили, що попри підвищення тарифу на розподіл, АТ "Житомиргаз" не може підняти зарплатню співробітникам до конкурентного рівня та утримати фахівців від звільнення. Середня заробітна плата у 2019 році складала 8770 гривень, що на 15,9 % менша, ніж по промисловості в регіоні.

"Також необґрунтований тариф не дозволяє АТ "Житомиргаз" закупити на ринку необхідні обсяги технологічного газу, тому автоматично створить фінансовий тягар для всього ланцюга транспортування газу до споживачів. Це призведе до штучного банкрутства не лише операторів ГРМ, а також нового незалежного оператора ГТС. Тому "Житомиргаз" наголошує на необхідності затвердження економічно обґрунтованих тарифів за розподіл газу", - йдеться у повідомленні.