ua en ru

У Житомирі затримали банду вихідців з кавказького регіону, підозрюваних у вчиненні розбою

У Житомирі затримали банду вихідців з кавказького регіону, підозрюваних у вчиненні розбою Фото: поліція (oda.zt.gov.ua)

Іноземці об’єдналися у злочинну групу для вчинення розбійних нападів на території України

У Житомирі затримали банду вихідців з кавказького регіону, підозрюваних у вчиненні розбою. Про це йдеться у повідомленні прес-служби Головного управління Національної поліції у Житомирській області.

Як зазначається, 9 жовтня правоохоронці Київської та Житомирської областей разом із бійцями спецпідрозділу КОРД затримали у Житомирі групу іноземців, підозрюваних у вчиненні розбійного нападу.

"Вказані іноземці об’єдналися у злочинну групу для вчинення розбійних нападів на території України. Їх викриття та затримання стало результатом роботи оперативників карного розшуку", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 9 жовтня правоохоронці Житомирської області отримали інформацію про вчинення уночі 9 жовтня зловмисниками, які мешкали у Житомирі, розбійного нападу у м. Ірпіні Київської області. Вони проникли до будинку близько 3 години, в оселі знаходились батько та син, яких розбійники жорстоко побили, вимагаючі гроші. З будинку вони забрали значну суму готівки у валюті та гривнях.Того ж дня правоохоронці затримали 3 підозрюваних.

Ще одного учасника банди правоохоронці затримали 10 жовтня у Києві.

altaltaltalt

Фото: затримання зловмисників

Усі члени групи є вихідцями з кавказького регіону і уже раніше притягувались до кримінальної відповідальності. Наразі їм оголошено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України та затримано відповідно до ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) Кримінального процесуального кодексу України.

Наразі їм загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у місті Бердичів Житомирської області Служба безпеки України (СБУ) спільно з поліцією затримала угрупування рекетирів.