ua en ru

У Житомирі майже 800 споживачів можуть залишитися без газу через відмову від лічильника

У Житомирі майже 800 споживачів можуть залишитися без газу через відмову від лічильника

Майже 800 споживачів у Житомирі відмовилися від приладів обліку

Майже 800 споживачів у Житомирі відмовилися від приладів обліку, які оснащуються за кошти ПАТ "Житомиргаз". Якщо до кінця року вони не встановлять лічильники за свої або бюджетні кошти, то в подальшому їм буде заборонено використовувати блакитне паливо, пише прес-служба компанії.

На сьогодні компанія вже встановила 349 загальнобудинкових лічильники. З них - 331 введені в експлуатацію. Однак, споживачі приблизно з 11 будинків відмовляються та перешкоджають встановленню безкоштовних лічильників від ПАТ "Житомиргаз".

У такому випадку Закон про комерційний облік передбачає додаткові джерела фінансування встановлення лічильників – коштом самих споживачів, за рахунок бюджетних коштів або інших джерел, не заборонених законодавством, зазначили у прес-службі.

"Чинне законодавство також передбачає участь органів місцевого самоврядування для організації у споживачів своєчасного обліку природного газу. У низці українських міст на місцевому рівні уже створені спеціальні програми, які передбачають покриття витрат споживачів на встановлення індивідуальних лічильників. На жаль з 2011 року, часу дії закону про запровадження комерційного обліку газу, влада нашого міста жодного разу не долучалася до фінансування цієї програми", - зазначив голова правління ПАТ "Житомиргаз" Валентин Ющенко.