ua en ru

Жителі столиці подали в міліцію близько 50 скарг на мітингувальників

Жителі Києва вже подали близько 50 заяв на неправомірні дії мітингувальників у управління міліції центральних районів століці. Про це повідомили джерела в МВС.

За данням джерел, перелік звернень включає в себе скарги, що надійшли в період з 30 листопада по 9 грудня поточного року в Голосіївське, Солом'янське, Печерське і Шевченківське РВВС. Більша частина претензій стосується шуму, гучної музики, заблокованої проїжджої частини і неможливості проїзду з тих чи інших вулицях столиці. Але є й інші скарги.

«Велика кількість заяв до міліції пов'язано з неможливістю пішого проходу в ту чи іншу частину міста. 4 грудня Ірина К., що працює в комітетах Верховної Ради, не змогла потрапити на роботу через блокаду будівлі демонстрантами. У ніч з 7 на 8 грудня Андрій С. змушений був вступити в конфлікт з групою демонстрантів, які не дали йому увійти в супермаркет Billa на площі Незалежності. 8 грудня Володимир Р. поскаржився в Печерське районне управління міліції на те, що пікетники не дають йому можливості потрапити на Круглоуніверситетську вулицю, прохід на яку перегороджений залізними прутами. Цього ж дня Вікторія Н. повідомила правоохоронним органам про те, що мітингувальники не дають можливості жителям будинку за адресою Інститутська, 19-а потрапити в свої квартири, причому людей не пускають навіть після пред'явлення паспорта з відповідною пропискою», - зазначив один із співробітників МВС.

Чимало заяв до міліції направили і співробітники різних навчальних закладів Києва. «3 листопада Андрій В. повідомив про те, що невідомі не впускають нікого в приміщення Університету ім. Драгоманова. «Сказали, що зараз всенародна страйк і нікого не пустили», - повідомив він по телефону служби «102». 4 грудня Віктор П., охоронець Київського будівельного університету в Солом'янському районі, зателефонував до міліції зі скаргою на те, що невідомі не впускають до будівлі ректора. Наступного дня, 5 грудня, його колега з університету Технологій та Дизайну - Володимир С. - поскаржився міліції на те, що пікетники блокують вхід в будівлю ВНЗ, що призвело до неможливості як пройти всередину університету, так і покинути його. 9 грудня о Шевченківське управління міліції подзвонив Олександр К., охоронець на прохідній університету ім. Тараса Шевченка, повідомив про те, що студенти заблокували всі входи і виходи з будівлі, куди нікого не пускають», - повідомляють джерела.

Є скарги і від автомобілістів. «1 грудня Дмитро М. поскаржився на те, що в центрі міста мітингувальники б'ють по проїжджаючих машин. Цього ж дня Юлії Ф., що проїжджає по одній з вулиць центрального району столиці, демонстранти каменем розбили заднє скло автомобіля. 4 грудня під вікнами будинку на Різницькій - 11 пікетників почали палити в металевих бочках дрова. Квартири мешканців будинку наповнилися димом, про що вони повідомили в Печерське районне управління міліції. Ще більш шокуюче поводилися демонстранти 5 грудня на Червонозоряному проспекті. Жінка, яка подзвонила в міліцію, розповіла, що 25 осіб у гуртожитку «Беркута» влаштували мітинг з плакатами, клеїли наклейки , чіплялися до дітей», - сказав один зі співробітників МВС.