ua en ru

Жителі сирійської провінції Ідліб залишаються без гуманітарної допомоги, - ООН

Жителі сирійської провінції Ідліб залишаються без гуманітарної допомоги, - ООН

На півдні провінції проходять бомбардування і важкі бої

Кілька мільйонів людей в Ідлібі не мають доступу до гуманітарної допомоги. У четвер, 26 квітня, координатор Організації Об'єднаних Націй (ООН) з гуманітарних питань Марк Лоукок закликав учасників конфлікту захистити мирних жителів, передає DW.

Зокрема, за його словами, ООН надзвичайно стурбована ситуацією в сирійській провінції Ідліб. Бомбардування і важкі бої проходять, зокрема, на півдні провінції.

За словами координатора ООН, через бойові дії близько 2 млн осіб позбавлені доступу до гуманітарної допомоги. Брак продовольства і медикаментів призвела до того, що фізичний стан багатьох жителів провінції помітно погіршився.

Все від гуманітарної допомоги в Сирії залежать понад 13 млн осіб, додав він.

Крім того, Лоукок заявив про часті атаки на об'єкти цивільної інфраструктури. Зокрема, в перші три місяці 2018 року були зафіксовані 72 нападу на лікарні. У 2017 році вони піддавалися атакам 112 разів

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Брюсселі завершилася міжнародна конференція країн-донорів, учасники якої обіцяли виділити на допомогу бідному населенню Сирії в цілому 4,4 млрд доларів. Але ця сума виявилася істотно менше очікуваної, підкреслив координатор ООН.