ua en ru

Жителі Немирова пікетували Реєстраційну службу України, - Nemiroff

Жителі міста Немирів Вінницької області пікетували будівлю Головного управління реєстраційної служби України. Протестуючі незадоволені порушеннями законодавства з боку місцевих чиновників.

Зокрема, жителів Немирова обурює той факт, що більше трьох років діяльність самого великого підприємства в місті - ДП "УВК "Nemiroff" - паралізована через систематичне невиконання судових рішень державним реєстратором Немирівської райдержадміністрації.

Більше трьох сотень жителів міста влаштували мітинг біля ГУ Реєстраційної служби України, вимагаючи розблокувати роботу відомства.

Жителі Немирова пікетували Реєстраційну службу України, - Nemiroff

Активісти стверджують, що, незважаючи на зміну керівника, в службі залишилися старі заступники Завальна і Кухаренко, які, на думку місцевих жителів, також активно були залучені до схем блокування ситуації в Немирові, тому активісти зажадали відправити у відставку і їх.

Жителі Немирова пікетували Реєстраційну службу України, - Nemiroff

Нагадаємо, державний реєстратор Олег Чухно відмовлявся виконувати рішення Вищого господарського суду та Вищого адміністративного суду про зміну менеджменту ДП "УВК "Nemiroff". Навіть після відставки Чухно та призначення на посаду нового держреєстратора ситуація в місті не зрушилася з мертвої точки. Діяльність більшості підприємств міста залишається паралізованою, тисячі людей без роботи.

Раніше, 10 липня 2013 Вищий господарський суд України визнав законним рішення Nemiroff Holdings Limited (єдиного легітимного власника ДП "УВК "Nemiroff") про зміну неефективного менеджменту свого підприємства - родини Глусь. Крім того, суд зобов'язав Аллу Глусь надати доступ на територію підприємства новому генеральному директору - Сорочинському Юрію, призначеному на цю посаду компанією Nemiroff Holdings Limited в 2011 році. У свою чергу, державний реєстратор у Немирівському районі Вінницької області повинен внести відповідні зміни до єдиного державного реєстру України. Жодна з цих судових постанов не була виконана. Робота бюджетоутворюючого підприємства зупинена.

Протестувальники обіцяють: якщо державний реєстратор буде і далі ігнорувати рішення судів України і блокувати роботу реєстраційної служби, вони звернуться за допомогою до київського Майдану.