ua en ru

Жителі Черкаської обл. просять Тото Кутуньо не давати концерт на підтримку кандидата в нардепи

У Черкаській області жителі м. Умань розповсюдили відкритий лист до італійського співака Тото Кутуньо, який збирається брати участь у концерті, організованому одним з кандидатів в депутати парламенту, передає BBC-Україна.

Жителі Умані попереджають його про можливість порушення законодавства про вибори, зокрема про заборону проведення передвиборної агітації іноземними громадянами. Лист його автори також передали в посольство Італії в Україні.

"Ваш концерт рекламується як такий, що проходить за підтримки Антона Яценка, який є одним з кандидатів в депутати від правлячої партії", - йдеться в листі. Його автори нагадують, що українське законодавство забороняє іноземним артистам виступати на підтримку кандидатів у депутати: "Зокрема, відповідно до статті 74 закону України "Про вибори народних депутатів України" участь у передвиборній агітації забороняється іноземцям та особам без громадянства, у тому числі через журналістську діяльність або у формі участі у концертах, виставах, спортивних змаганнях, інших публічних заходах, що проводяться на підтримку чи за підтримки партії - суб'єкта виборчого процесу чи кандидата у депутати", - йдеться в листі.

Концерт в Умані запланований на 26 жовтня.

Читайте також: Міліція порушила 75 кримінальних справ за повідомленнями, пов'язаних з виборчим процесом