ua en ru

Мешканця Києва заарештували за заклики до створення "Рівненської народної республіки"

Мешканця Києва заарештували за заклики до створення "Рівненської народної республіки" Фото: СБУ

Киянина підозрюють у замаху на цілісність України

Мешканцю Києва повідомили про підозру у замаху на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України. Про це повідомили в прес-службі прокуратури в Рівненській області.

"За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області слідчим Управління Служби безпеки України в Рівненській області повідомлено про підозру 32-річному жителю Києва у вчиненні закінченої замаху на посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ознаки злочину, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу)", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, підозрюваний організував спробу проведення 10 травня 2017 року несанкціонованого мітингу в Рівному, на якому із залученням за винагороду групи осіб здійснював публічні заклики і розповсюдження матеріалів із закликами загрожують цілісності України.

У даному кримінальному провадженні триває досудове розслідування з метою з'ясування всіх обставин тяжкого злочину і направлення обвинувального акта до суду. За ініціативи прокуратури до підозрюваного суд застосував запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що правоохоронці припинили проведення несанкціонованого мітингу в Рівному 10 травня 2017 року, як тільки його учасники зібралися біля будівлі Рівненської обласної державної адміністрації.